Forum Live Chat

The Librarian: Quest for the Spear (2004) online sa prevodom

Opis

Potraga za kopljem sudbine prvi je u nizu televizijskih filmova „Bibliotekar”. Glavni lik je tridesetogodišnji Flin Karsen, dugogodišnji student, kome preti izbacivanje sa fakulteta, jer naprosto ne želi da prestane da uči.
Njegova majka pokušava da ga natera da se okrene životu, ženama, normalnim stvarima u životima većine muškaraca njegovih godina, i da se mane večitog kopanja po knjigama.
Međutim, Flina biraju za prvog čoveka tajanstvene biblioteke, i njegova majka ne može da bude više razočarana i pita se da li su sve godine ulaganja i mukotrpnog učenja vodili do posla najobičnijeg bibliotekara?

Međutim, posao koji je Flinu poveren mogu dobiti samo najbolji od najboljih, jer se uopšte ne radi o nekoj običnoj biblioteci. U pitanju je „biblioteka” koja, u stvari, krije zbirku najvrednijih predmeta svetske istorije, poput izvorne Leonardove „Mona Lize”, antičke Pandorine kutije, mača kralja Artura i jednog komada Svetog koplja. Upravo to koplje kradu članovi moćne i tajanstvene Zmijske organizacije, a na Flinu je da ga spase.

Sa njim u potragu kreće i Nikol Nun (Sonja Valger), lepotica, majstor borilačkih veština i pustolov…

The Librarian: Quest for the Spear (2004) online sa prevodom

Informacije

Režiser: Peter Winther

Glumci: Noah Wyle, Sonya Walger, Bob Newhart, Kyle MacLachlan

Datum izlaska: 05 Dec 2004

Ocena: 6.3/10