Serije sa prevodom
Crtani sa prevodom
Live Chat
Film ne radi? Prijavi ovde!

The Tale of King Crab (2021) online sa prevodom


Poput istoimenog magičnog raka koji se okreće prema vodi kad god se miče Priča o kraljevskom raku slijedi udaljenu čežnju, koja bi ostala nevidljiva da nam je netko ne želi ispričati. Tu priču ne dijele samo filmaši već i stari lovci koji na početku filma sjede za stolom i pokušavaju se sjetiti kako počinje.

Uz nesigurnu naraciju današnjih kazivača pratimo pustolovine pijanca Luciana, tragičnog i romantičnog antijunaka u gradiću Vejano oko 1900. koji navigira kroz nepravedni i rigidno klasni svijet nakon brojnih ratova risorgimenta. Nakon što se nesretno zaljubi i sukobi s lokalnim vlastelinom oko prava prolaza kroz njegov posjed, prisiljen je otići u egzil u Ognjenu zemlju. Tamo se upušta u potragu za mitskim blagom koje je navodno zakopano u skrivenom planinskom jezeru. Luciano je u potrazi za iskupljenjem no u ovom pustom kraju opstaju samo pohlepa i ludilo.

Autorski tandem Alessio Rigo de Righi i Matteo Zoppis tragom oralne predaje u talijanskoj pokrajini Tuscia i intenzivne kulture migracija crpe Lucianovu argentinsku priču iz bogatog vrela lokalnih mitova i narodnih legendi, dodajući joj svoj specifični afinitet za životinje. Njihov neobični anti-vestern priziva Wernera Herzoga i Lucreciju Martel (Zama), ali i miješa elemente talijanskog neorealizama i magičnog realizma u maniri njihovih sunarodnjaka Alice Rohrwacher i Pietra Marcella.

The Tale of King Crab (2021) online sa prevodom

Informacije

Režiser: Alessio Rigo de Righi, Matteo Zoppis

Glumci: Gabriele Silli, Maria Alexandra Lungu, Ercole Colnago

Datum izlaska: 02 Dec 2021

Ocena: 6.7/10