Live Chat

Waiting for the Barbarians (2019) online sa prevodom

Drama "Čekajući barbare" snimljena je prema istoimenom romanu nagrađivanog autora i dobitnika Nobelove nagrade J.M.-a Coetzeea koji je jedan od britanskih najnagrađivanijih i najhvaljenijih autora. Roman Waiting for the Barbarians svoje prvo izdanje doživio je još 1980. godine, a opera istog naziva prvi put je izvedena u rujnu 2005. godine.

Magistrat (Mark Rylance) izoliranog pustog pograničnog područja na granici neimenovanog carstva trebao bi otići u lako zasluženu mirovinu čemu se jako veseli, no planove mu kvari pukovnik Joll (Johnny Depp) koji dolazi kod njega izvještavati o sigurnosnoj situaciji na granici. Kad Joll započne niz nemilosrdnih ispitivanja ne libeći se agresije i nasilja, Magistrat će početi preispitivati svoju odanost carstvu.

Kolumbijski redatelj i scenarist Ciro Guerra potpisuje režiju ovog filma, a možda nam je najpoznatiji po filmu "El abrazo de la serpient" koji je bio nominiran za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma 2016. godine. Ako vas sve navedeno još nije privuklo filmu svakako vrijedi spomenuti odličnu glumačku ekipu koju čine spomenuti Rylance i Depp, te Robert Pattinson, Gana Bayarsaikhan i Greta Scacchi.

Waiting for the Barbarians (2019) online sa prevodom

Informacije

Režiser: Ciro Guerra

Glumci: Mark Rylance, Johnny Depp, Robert Pattinson, Gana Bayarsaikhan

Datum izlaska: 07 Aug 2020

Ocena: 6.2/10